Mares sizi geleceğe taşıyacak ‘Turquality Yol Haritanızı’ Çiziyor…
Turquality programında son iki yılda önemli yapısal değişimler gerçekleştirildi. Denetim yapan firmalar değişimi göz önünde bulundurarak uluslararası standartlardaki tüm süreçleri ve işleyişi üst düzeyde sorgulayarak şekillendirmekte. Bu nedenle, Turquality Programı’na kabul edilme sürecini bir ‘doküman hazırlama süreci’ olarak değerlendiren firmaların bu sürecin sonunda bir hayal kırıklığı yaşamaları çok muhtemel bir durumdur.
Bu konularda uzmanlaşmış ve şirketi denetleyecek olan bir Denetim Firması, kurumsallaşmış her bir firmada profesyonelce yönetilen, içselleştirilmiş, sürdürülebilir ve yaşayan iş süreçlerinin varlığını görmek istemesi elbette kaçınılmazdır.
Bizim için, ne yaptığını ve niçin yaptığını bilen bilinçli firmalar ile birlikte süreçleri profesyonelce şekillendirmek, devlet desteklerinden beklenen faydayı sağlamak ve sonrasında ise bir uluslararası marka olma yolundaki müşterilerimiz için yeni gelişim alanlarında fırsat kapıları aralamak önemli ve vazgeçilmez bir hedeftir.
Turquality Programı açısından oluşturulacak hedeflerin, aslında firmanın yönetim ve kurumsallaşma düzeyini yükseltme misyonu taşıdığını bilen Mares Danışmanlık, bu felsefeden yola çıkarak müşterisi olan firmaya dönüşümünü kolaylaştıran özel hizmet ve çözümler sunmaktadır. Mares aynı zamanda üstün rekabet gücü ve global başarı yaratan gelişim ve değişim modellerini oluşturmaya odaklanmaktadır.
Müşterilerimizin başarıya ulaşması için “dünyada etkisi kanıtlanmış örneklerin bugüne kadar etkili olarak nasıl yönetildiğini, bunlardan elde edilen tecrübelerin nasıl kullanılması gerektiğini” en iyi bilen sayılı Danışmanlık firmalarından birisiyiz.
Aday firmalar için Turquality Yol Haritasını çizmek için yola çıkan Mares Danışmanlık, öncelikli olarak “stratejik yönetim anlayışını” geliştirme konusunda destek vermektedir. Uluslararası marka olabilmek için pazarı ve nihai tüketiciyi iyi anlamak şarttır. Ve bunun için profesyonel iş süreçlerine sahip olunması gerekmektedir.
Turquality adayı firmaların bulunduğu pazara hâkim olmayı hedeflemesi, yerli ve yabancı rakiplerini, ürünleri ve rekabetin doğasını iyi okuma yeteneğini geliştirmesi gerekmektedir.
Bu yüzden, aday firmalara ileriki süreçlerde İşletme Yönetimi hizmeti verilmektedir.
Firmanın kurumsallaşma yolculuğunda etkin olabilmesi için işletme içerisinde Stratejik Yönetim, Pazarlama Yönetimi, Satın Alma, Üretim Planlama, Üretim Yönetimi, Sevkiyat, Depo Yönetimi, Kalite Süreçleri, Maliyet Muhasebesi, Bütçe Yönetimi, Muhasebe Süreçleri, İnsan Kaynakları Yönetimi konularında işletmenin maliyetlerini, iş süreçlerini ve tüm kaynaklarını doğru kurulmuş sistemler ile yönetilmesi ve böylece firma iç yapısının doğru yönetilerek kontrol edilebilmesi kaçınılmazdır.
Müşterinin gizli ve açık ihtiyaçlarını anlamak, pazar araştırmaları ile bu yapılan faaliyetleri desteklemek, ayrıca pazardaki fırsat alanlarını görebilmek ve yönetmek de başarının önemli bir parçasıdır. Böyle bir güçlü bir pazarlama kültürünü kurmak, bunun aracılığıyla satış süreçlerini planlamak ve yönetmek de aynı şekilde büyük bir öneme sahiptir.
Pazarlama iletişimi araçları ve müşteriyi anlama çabaları da dışarıyı yönetebilmenin bir anahtarı konumundadır.
Mares Danışmanlık, müşterilerinin kurumsal şirkete dönüşebilmesi için özel çözümler geliştirmektedir. Bu süreçte firma içinde artık yaşamayan, geçerliliği kalmamış ve değer katmayan süreçleri değiştiren yönlendirmelere odaklanılmaktadır. Dolayısıyla Mares Danışmanlık firmalardaki yönetici ekiplerin zamanını etkin ve doğru kullanmanın her zaman için vazgeçilmez bir unsur olduğuna inanmaktadır.
“Bilişim Sektörü Markalaşma ve Kurumsallaşma Destekleri”
Bilişim sektörü, teknik ve proje odaklı iş yapısı ve satış merkezli yönetim anlayışıyla “Yatay ve Dinamik” bir organizasyon yapısına sahiptir. Bu yönüyle Üretim ve Hizmet sektörlerinden farklı olan bir kurumsallaşma modeline ihtiyaç duymaktadır.
Bilişim sektöründeki firmalar için kendine ait sektörel dinamiklerini dikkate alan, sektöre özel bir kurumsallaşma süreci gerekmektedir.
Bu sebeple her firmanın sürecinin farklı bir kurumsallaşma modeli, teşvik yapısı ve yönetim süreci tasarlanması en doğru başlangıç noktasıdır.
Bu programa başvurabilecek şirketlerin başlıca faaliyet konuları:
Yazılım şirketleri, Gömülü yazılım şirketleri, Finansal yazılım ve teknolojileri, Blok zincir yazılım ve teknolojileri, Yapay Zekâ, Büyük Veri, Siber güvenlik, Dijital Oyun, Veri merkezi, Bilişim Hizmetleri, sistem bakım ve destek hizmetleri, Dijital aracılık ve hizmet platformları, E-spor, Akıllı şehir ile yeşil dönüşüm yazılım ve hizmetleri, Telekomünikasyon, 5G, bulut ve iletişim hizmetleri gibi sektörlerde bulunan şirketlerdir.
Ayrıca da sektördeki kurumlar ve iş birliği kuruluşları E-Turquality programına başvurabilmektedir. Ön başvuru aşamasında uygun bulunan bilişim şirketleri ve iş birliği kuruluşları, Bakanlığın belirlediği Yönetim Danışmanlığı firmasının denetimine girer.
Denetimden başarılı olabilmek için, belirli bir kurumsallık kalitesini gösteren, “Kalite ve İnovasyon Kültürü” ve “pazarlama kültürü” şirket çalışanlarınca içselleştirilmiş ve kurum kültürü içerisinde özümsenmiş olması gerekmektedir.
Firma için gerçekleşecek denetim sürecinde:
Söz konusu Bilişim Şirketinin “bulunduğu pazara hakimiyeti ve pazar bilgisinin derinliği; rakiplerini, ürünleri, müşteri ve pazarının doğru rekabet analizini” yapmış olması ve bunu tanımlama becerisi incelenmektedir. Buna bağlı olarak, ortaya koyduğu stratejik planları ve vizyonu değerlendirilmektedir.
Kurumun “kendi iş süreçlerindeki hakimiyeti ve operasyon yönetim becerisi” tüm bu çerçevede birlikte ölçülür.
Pazarın trendleri ve müşteri beklentilerine göre ürünlerinin veya hizmetlerini geliştirme becerisi, stratejik planlama, kurumsal performans ve yönetim süreçleri değerlendirilir.
Ayrıca kurumsal yetkinlik ve becerileri, finansal yapısının derinliği ve yönetim performansı, pazarlama, satış ve marka yönetim becerisi, kurumsal yönetişim yetenekleri, insan kaynakları yönetimi, bilgi teknolojileri, dijitalleşme stratejileri ve son olarak da firmanın büyüme, aynı zamanda global ve Unicorn olma potansiyeli birlikte incelenmektedir. Firma hakkında elde edilen bu dinamikler üzerinden, gelecekte pazarda yapabileceği gelişim potansiyeli belirlenmeye çalışılır.
Sonuç olarak:
Sektöründe bir şampiyon potansiyeline sahip olan firmalar bir dönüşüm ve kurumsallaşma programı olan
E-Turquality programına dahil edilmeye hak kazanmaktadır.
Mares Danışmanlık olarak bizler bu dönüşüm yolculuğunuzda sektörünüzü ve dönüşümün dinamiklerini bilen profesyoneller olarak destek veriyor ve bu yolculuğunuzda iyi bir rehberlik ve stratejik iş ortağı olma detaycılığıyla sizlere özel hizmet veriyoruz.